Hlavní obsah

Antimonopolní úřad prověří kvůli autobusům Student Agency

Novinky, toh

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA
Aktualizováno

Autobusová doprava společnosti Student Agency se dostává do dalších sporů, tentokrát s Úřadem pro ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS). Kvůli možnému zneužití dominantního postavení na lince z Prahy do Brna si u úřadu stěžovala konkurence.

Foto: Euro, ČTK

Radim Jančura, majitel Student agency

Článek

„Konkrétně se jedná o uplatňování rozdílných cen na počátku roku 2008, a to nižších cen u těch spojů, kterým v obdobném čase konkurovala na téže lince společnost Asiana, oproti cenám na ostatních spojích linky Praha – Brno a zpět,“ uvedl mluvčí ÚOHS Kristián chalupa.

Majitel Student Agency (SA) Radim Jančura Novinkám řekl, že šetření antimonopolního úřadu společnosti starosti nedělá. "Pravidelně od nás chtějí finanční výsledky na daných tratích a my jim je poskytujeme. Nebojíme se toho, protože bez mýtného a DPH máme téměř stejné ceny jako před pěti lety, když jsem na linku vstupovali," vysvětlil Jančura.

Společnost se v médiích objevuje v nejrůznějších sporech poměrně často, a to například jízdenkami za jednu korunu či odhodláním konkurovat na železnici Českým drahám. SA však projekt luxusních vlaků chtějí přesunout na Slovensko, protože poslanci podpořili dráhy 12 miliardami korun.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám