Hlavní obsah

Hledáme nezapomenutelný výrobek minulého režimu

Novinky, Tomáš Holý

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jarmily, termix, mléko v sáčku znal před dvaceti lety každý. Mnoho výrobků minulého režimu však postupně vzal čas. Například legendární céčka patří již jen mezi nostalgické vzpomínky. Novinky vyhlašují anketu o výrobek, který patřil do konce osmdesátých let mezi ty nej a nyní na něj už jen s úsměvech vzpomínáme.

Foto: Tomáš Holý, Novinky

Článek

Napište na vyrobek@novinky.cz své nominace na výrobek, na který by se určitě nemělo zapomenout. Pokud najdete i nějaké obrázky, naskenujte je a přiložte k e-mailu. Z nominovaných věcí sestavíme anketu a následně spustíme hlasování. V něm pak vyberete ten „nej“ výrobek.

Do ankety můžete zasílat jak věci, které se již nevyrábí, tak ty, které čas překonaly a na trhu jsou stále - například právě krémy termix. Chuť i konzistence stále stejná, jen obal trochu víc zářivý. Kdysi Coca Cola nebyla k dostání, zato šumáky, sodovky a vitacity frčely.

V nominacích nezáleží na tom, zda jde o potravinu, hračku, oděv či jiný předmět.

Jarmily nahradili Číňani

Modro či červenobílé úbory. Nikdo během tělocviku nemohl vybočovat z průměru. K trenýrkám a tílkům patřily „ladné“ bílé jarmily.

Jenže ty právě zmizely v propadlišti dějin. Školáci místo nich často běhají po tělocvičně v botách z Číny. Asijské prodejce lze s nadsázkou označit za obchodní symboly současnosti. Kvalita pochybná, leč nízká cena mnohdy vede na plné čáře.

Reklama

Výběr článků

Načítám