Hlavní obsah

Prazdroj vydělal za rok čtyři miliardy

Novinky, toh

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PLZEŇ

Čistý zisk po zdanění Plzeňského Prazdroje stoupl o 12 procent na 3,88 miliardy korun, přičemž finanční období je od loňského dubna do konce letošního března. Navíc jednička na českém trhu s pivem navýšila i celkové zisky o necelých devět procent na 15,6 miliardy korun.

Článek

„Český trh je stabilní a nasycený. Soustředíme se také na export, ve kterém jsme dosáhli solidních výsledků a celoročního růstu exportního objemu ve výši 14 procent,“ řekl generální ředitel Plzeňského Prazdroje Mike Short.

Pivovar dále oznámil, že za uplynulý rok navýšil prodej piva v zahraničí o šest procent, domácí pak vzrostl o jedno procento.

O Plzeňském Prazdroji:
Patří mezi přední výrobce piva ve střední Evropě a je největším českým exportérem. společnost patří do skupiny SABMiller. Ta prodává pivo ve více než 60 zemích světa. do jejího portfolia patří Pilsner Urquell, Miller Genuine Darft, Peroni Nastro Azzurro a dalších 200 regionálních a nadnárodních značek.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám