Hlavní obsah

Praha je podle světové ankety 62. nejkrásnějším místem světa

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Milióny cestovatelů sdružených na serveru Tripadvisor pomohly dát dohromady 100 nejkrásnějších míst světa. Mezi perly cestovního ruchu se dostala mimo jiné i česká metropole, která obsadila pomyslnou 62. příčku. Mezi nejkrásnějšími 100 místy světa nechybí řecký ostrov Rhodos, belgické Bruggy, jihoafrické Kapské Město, australské Sydney, egyptský Luxor, britský York či evropské módní centrum Paříž.

Článek

Anketa byla dále rozdělena mezi jednotlivé světadíly, kde bylo vždy jmenováno 25 nejlepších destinací.

V Evropě byste tak neměli vynechat návštěvu Vatikánu, rakouského Salzburgu, ruského Petrohradu či skotského Edinburghu. Neuvěřitelné sedminásobné zastoupení má v rámci Evropy Itálie, které se umístila města a místa Amalfi, Siena, Assisi, San Gimignano, Florencie, Benátky a Pompeje. Cestovatelé nezapomněli ani na Prahu. Ta však skončila v hodnocení v Evropě na 21. místě.

Vybrané nejlepší evropské destinace:
1.Rhodos, Řecko
2.Salzburk, Rakousko
3.Amalfi, Itálie
4.Bath, Velká Británie
5.Siena, Itálie
6.Dingle, Irsko
7.Bruggy, Belgie
8.Lucern, Švýcarsko
9.Vatikán, Vatikán
10.Edinburgh, Skotsko
21.Praha, Česká republika

V rámci Asie táhne hlavní město Malediv Male, čínský Hong Kong, japonské Tokio, thajský Bangkok či ráje potápěčů a povalečů nacházející se taktéž v Thajsku - Ko Phangan, Ko Tao či Krabi.

Machu Picchu, Honolulu i Hurghada

Pokud plánujete cestu do Jižní Ameriky, tak jistě navštivte Machu Picchu v Peru, brazilské Rio de Janeiro, argentinské Buenos Aires či chilského giganta Santiago. V USA pak jistě navštivte jezero Tahoe, havajské Honolulu nebo Washington D.C. I to je zážitek, který se nezapomíná.

Africe pak jednoznačně vévodí Egypt. Mezi 25 zmíněnými místy se nachází Abú Simbel, Luxor, Káhira, Gíza, Aswan, Alexandrie a oblíbená místa pro levnou a klidnou dovolenou - Hurghada a Šarm as Šajch. Dále za návštěvu stojí Viktoriiny vodopády, Kapské Město v JAR, Port Louis na Mauriciu či Tangier v Maroku.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám