Hlavní obsah

Na internetu je dostupný seznam léků i s cenami

Novinky, toh

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Vyznat se v cenové nabídce řady léků, které mají lékárny v nabídce, může být pro zákazníky problém. Na internetu je nově vypsán jejich seznam i s cenami. Zákazníci se tak mohou dozvědět, na které léky nepotřebují recept, protože jsou volně dostupné.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Na internetu lze zjistit ceny jednotlivých léků. I informace, které z nich jsou volně prodejné.

Článek

Soupis léků s orientačními cenami zpřístupnila na svých internetových stránkách Všeobecná zdravotní pojišťovna. "Seznam obsahuje kvůli snadné orientaci pouze základní údaje, tedy název léku, kód výrobce či cenu,“ uvedl mluvčí VZP Jiří Rod.

Na stránkách jsou dvě sekce, a to jen o volně prodejných lécích a informace o všech medikamentech.

Volně prodejné léky jsou v seznamu řazeny podle svého působení, do takzvaných terapeutických skupin. Položka se všemi léky obsahuje údaje o orientační ceně i nejvyšší možnou úhradu proplácenou za přípravek zdravotními pojišťovnami.

"Dále jsou zde i informace o tom, jaký specialista a za jakých podmínek může lék předepsat,“ uzavřel Rod.

Reklama

Související články

Jak ušetřit na lécích? Poradíme vám 

Lidé předzásobeni léky neprohloupili. Ceny volně dostupných léčiv stouply od Nového roku zhruba o čtyři procenta, stejně jako potraviny. Léky na předpis...

Výběr článků

Načítám