Hlavní obsah

Koruna vylepšila rekord vůči dolaru

Novinky, toh

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA
Aktualizováno

Koruna zahájila páteční obchodování novým rekordem k dolaru na 17,48 Kč/USD. Důvodem je oslabení dolaru na světových trzích. Vyplývá to z informací serveru Patria Online. "Koruna se dokonce dostala na 17,454 koruny za dolar," potvrdil Novinkám analytik Raiffeisenbank Michal Brožka.

Článek

Je to již několikátý den za sebou, co česká měna posiluje. Ve středu a ve čtvrtek si koruna vylepšila svá dosavadní maxima vůči euru, když její kurz se dostal pod 25,90.

"Krátkodobě lze očekávat další maxima," řekl Brožka. Podle něj stálo za posilováním tuzemské měny čtvrteční oslabování dolaru. Šéf americké centrální banky totiž oznámil, že podnikne dodatečné kroky, které by měly zabránit propadu americké ekonomiky, což znamená, že by se měly snižovat tamní úrokové sazby.

Analytik připomněl, že naopak koruna je v poslední době silná a pohybuje se kolem svých historických maxim. "Ale v tomto roce očekáváme, že koruna bude mírně oslabovat a dostane se v průměru na 19 korun za dolar," uzavřel Brožka.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám