Hlavní obsah

Automobilka Chrysler zruší příští rok 10 000 míst

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

DETROIT

Vedení americké automobilky Chrysler ve čtvrtek oznámilo, že v příštím roce zruší deset tisíc svých pracovních míst kvůli poklesu prodejů a zmenšování trhu. Odejít bude muset i tisíc stálých zaměstnanců. V současném době přitom Chrysler už ruší na 13 000 míst.

Článek

Management Chrysleru uvedl, že situace na trhu se zhoršuje a je potřeba v snižování počtu pracovních míst postupovat agresivněji. Už se ruší všechny přesčasy a počet najatých zaměstnanců se snižuje o třetinu.

Očekává se, že prodeje budou letos významně nižší a tento pokles bude pokračovat i v příštím roce."Musíme se reagovat na zmenšující se trh," sdělil náměstek předsedy Chrysleru Tom LaSorda. "To znamená, že náklady musejí mít adekvátní velikost a adekvátně se musejí využívat i naše továrny." Společnost  také ukončí výrobu čtyř svých modelů. Změní se výrobní program v pěti továrnách v USA a v Kanadě.

Stejně jako další dvě velké americké automobilky General Motors a Ford musí Chrysler reagovat a změnu trendů zákazníků v situaci kdy trh začínají ovládat japonské automobilky Toyota a Nissan.

Osmdesát procent akcií Chrysleru koupila v srpnu od německého Daimleru soukromá investiční společnost Cerberus. Spojení Daimler-Chrysler se příliš neosvědčilo, nedařilo se unifikovat platformu pro modely obou automobilek. Mateřské německé firmě se dařilo mnohem lépe.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám