Hlavní obsah

ČR se stává zemí autovrakovišť

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V České republice v poslední době hromadně vznikají nová autovrakoviště. Úřady jen za posledních šest měsíců evidují několik desítek záměrů na stavbu autovrakoviště, což může souviset s novelou zákona o podmínkách provozu na silničních komunikacích. V zákoně totiž byla odstraněna regulace dovozu ojetin na české území, informuje týdeník Euro.

Článek

Nová vrakoviště podle Eura pravděpodobně vznikají kvůli rozdílu ceny likvidace vozidla u nás a v zahraničí. "Kdyby šlo skutečně o účelový import a likvidaci ojetých vozidel v Česku, bylo by to katastrofální zjištění," řekl týdeníku ředitel Sdružení automobilového průmyslu Antonín Šípek.

Vyjádření ministerstva životního prostředí se týdeníku nepodařilo získat. Euro připomíná, že prováděcí vyhláška k zákonu i po tři čtvrtě roce jeho platnosti stále ještě neexistuje. Přitom právě tato vyhláška by měla alespoň částečně dovoz technicky nezpůsobilých ojetin regulovat.

"Návrh vyhlášky je už připravený, nyní půjde do meziresortního připomínkového řízení," uvedl mluvčí ministerstva dopravy Karel Hanzelka.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám