Hlavní obsah

Gandalovič: po roce 2010 by měl nájmy určit jen trh

Právo,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Po roce 2010 by mělo dojít k úplné deregulaci nájmů a jejich výši by měl určovat jen trh. Je třeba dosáhnout v této oblasti naprosto svobodných vztahů mezi nájemníky a pronajímateli. Uvedl to v pondělí na jednání s místopředsedou Sdružení nájemníků (SON) Milanem Tarabou odstupující ministr pro místní rozvoj Petr Gandalovič (ODS). Právu to sdělila tisková mluvčí MMR Jana Víšková.

Článek

Ministr je přesvědčen, že strop nájemného v jednotlivých městech určí sám trh a konkurence vlastnického bydlení s hypotečními úvěry, uvedla Víšková.

Naproti tomu nájemníci počítají s tím, že i v budoucnu bude zachována určitá míra mírou regulace.

Gandalovič a Taraba se ale shodli, že otázky právních vztahů mezi nájemníky a pronajímateli po roce 2010 je třeba začít řešit v dostatečném předstihu a za účasti všech stran. "V roce 2010 skončí platnost zákona z letošního roku, který upravuje jednostranné zvyšování nájemného. Už teď se ale musíme začít vážně zaobírat otázkou, co by mělo následovat," řekl Gandalovič.

V lednu většina majitelů domů poprvé zvýší činže podle zákona o jednostranném zvyšování nájemného. Růst je rozvržený až do roku 2010.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám