Hlavní obsah

Okamura nic jiného než úspěch nečeká

– Praha
Právo, jim

Tomio Okamura neočekává pro své hnutí Úsvit nic než úspěch. Ten je totiž podle něj velmi pravděpodobný, protože začíná už na zisku jediného zastupitelského mandátu.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Tomio Okamura

Článek

„Jsme nové hnutí, není nám ani rok, a nemáme ani žádné zastupitele. Jakýkoli výsledek jedna a více, je tím pádem úspěšný. A i kdyby to byla jen jednička, jako že nebude, tak je to stoprocentní nárůst. Takže očekávám nárůst ve stovkách i tisících procent,“ prohlásil Okamura po příchodu do pražského Top hotelu, kde jeho hnutí sleduje výsledky voleb.

„V těchto volbách pro nás nemůže být žádné zklamání. Zklamání by bylo nula zastupitelů, ale to samozřejmě nepředpokládám,“ doplnil ke svým ambicím Okamura.

Věří Zlínskému kraji

Předpokládá, že slušné výsledky bude mít hnutí ve Zlínském kraji, odkud zakladatel hnutí pochází a kde před časem vyhrál senátní volby. Hovoří dokonce o již tradiční podpoře.

Zajímat ho budou zejména výsledky v Praze, kde se jeho hnutí zatím moc nedařilo.

„Jelikož požadujeme radikální změnu, ale lidé v těch nejbohatších městech, kde je vysoká životní úroveň, potřebu radikální změny necítí, jsem zvědav, jestli tam oproti výsledku ve sněmovních volbách dojde k nějakému nárůstu,“ řekl Okamura.

Hlava hnutí stále rehabilituje zranění ruky, které utržil při pádu ze schodů. Postěžoval si, že mu ranní příprava trvala déle než obvykle, protože jeho přítelkyně odjela podpořit hnutí do volební místnosti ve zlínských Napajedlech.

„V podstatě jsem všechno musel absolvovat sám. Tím pádem jsem se zpozdil o půl hodiny. Sprcha, oblékání, jídlo - všechno trvá déle,“ postěžoval si Okamura.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám