Hlavní obsah

ANO přebírá ČSSD velká města

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Vládní hnutí ANO patří mezi vítěze letošních komunálních voleb. Dokázalo vyhrát v polovině z 26 statutárních měst, zejména na úkor ČSSD. V Praze porazilo TOP 09. Sociální demokraté zvítězili jen ve třech statutárních městech, zatímco před čtyřmi lety vyhráli ve čtrnácti. Dvě města ztratila ODS, zvítězila ve třech.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Předseda hnutí ANO a ministr financí Andrej Babiš sleduje 11. října výsledky komunálních a senátních voleb ve volebním centru hnutí ANO v Praze.

Článek

Hnutí ANO miliardáře Andreje Babiše získalo v hlavním městě 17 zastupitelů, což je o jednoho víc, než se v Praze podařilo vybojovat dosud vládnoucí TOP 09. [celá zpráva]

ANO se stalo vítězem také v Brně, Děčíně, Frýdku-Místku, Jihlavě, Olomouci, Ostravě, Pardubicích, Přerově a v Ústí nad Labem, kde porazilo ČSSD. O výhru v Plzni hnutí připravilo ODS. Zvítězilo rovněž v Českých Budějovicích a v Opavě, kde před čtyřmi lety slavila lokální uskupení.

Sociálním demokratům zůstalo vítězství v Havířově, Karviné a Prostějově a občanským demokratům v Jablonci nad Nisou, Mladé Boleslavi a v Teplicích.

Na úkor ČSSD v Hradci Králové vyhrál Hradecký demokratický klub a v Chomutově seskupení Pro Chomutov.

Hnutí Starostové a nezávislí zvítězilo ve Zlíně, v němž v roce 2010 uspělo společně s TOP 09. V šesti statutárních městech vyhrála lokální seskupení.

V Kladně triumfovala Volba pro Kladno na úkor ODS. V Karlových Varech zopakovala vítězství Karlovarská občanská alternativa. V Liberci obsadila první příčku opět Změna pro Liberec a v Mostu získali nejvíce hlasů Severočeši Most pod vedením někdejšího mosteckého primátora Vlastimila Vozky, který vyhrál minulé volby s nyní konkurenčním sdružením Mostečané Mostu.

Anketa

Jste spokojen/a s výsledky komunálních voleb?
Ano
60,7 %
Ne
39,3 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 4021 čtenářů.

Reklama

Výběr článků

Načítám