Hlavní obsah

Zmrzlí muži přinesou teplo, citelné ochlazení přijde až po nich

Novinky, zpe

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nový týden začne sluncem a vysokými teplotami, ty se během úterka vyšplhají až k letní šestadvacítce. Počasí se začne kazit ve druhé polovině týdne. Podle Dagmar Honsové z Meteopressu tedy ledoví muži přijdou, jen budou mít malé zpoždění.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

V pondělí bude jasno až polojasno a na území ČR bude proudit teplý vzduch od jihozápadu. „Teploty se budou pohybovat mezi příjemnými 18 až 22 stupni Celsia,“ sdělila Honsová.

Nejtepleji bude v úterý, kdy má svátek první z ledových mužů Pankrác. Ráno bude rtuť teploměru mezi osmi až čtyřmi stupni, odpoledne se však můžeme těšit na teploty kolem 22 stupňů, někde se vyšplhají až na letních 26 stupňů.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

„Od západu bude ale postupně přibývat oblačnost, místy bude pršet a objeví se i bouřky,“ uvedla meteoroložka s tím, že navečer bude vát vítr rychlostí až 70 kilometrů za hodinu.

Středa bude oblačná, přechodně může být polojasno. Na Moravě a ve Slezsku bude pršet,“ řekla Honsová. Na Serváce ráno teploměr ukáže 12 až 8 stupňů, odpoledne naměříme 16 až 20 stupňů Celsia.

Ochladí se na víkend, na horách může sněžit

Ve čtvrtek bude zpočátku polojasno, od západu však přijde oblačnost a zatáhne se. Na většině území nás čeká občasný déšť.

Ráno se bude rtuť teploměru pohybovat mezi osmi až čtyřmi stupni, odpoledne opět mezi 16 až 20. Bonifác by měl ve čtvrtek zaúřadovat až navečer, kdy k nám od severozápadu začne proudit studený vzduch, kvůli kterému se ochladí.

Páteční ranní teploty budou mezi sedmi až třemi stupni, odpoledne potom mezi 11 až 15. „Bude oblačno až zataženo, na horách můžeme čekat smíšené přeháňky, na nejvyšších vrcholcích se mohou objevit i přeháňky sněhové,“ sdělila Honsová.

O víkendu bude oblačno až přechodně zataženo, ranní minima klesnou na šest až dva stupně, odpoledne naměříme pouhých 10 až 14 stupňů. Podle Honsové tak nakonec ledoví muži přijdou, i když se zpožděním.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám