Hlavní obsah

Ženu z Beskyd po domácím porodu zachránil vrtulník a bleskový transport do nemocnice

Právo, den

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Moravskoslezští záchranáři museli v pondělí dopoledne zasahovat u dvaatřicetileté ženy v Beskydech, která se rozhodla porodit doma. V ranních hodinách přivedla na svět dítě, které sice bylo v naprostém pořádku, avšak žena následně málem vykrvácela. Právu to sdělil mluvčí moravskoslezských záchranářů Lukáš Humpl.

Foto: Jaroslav Švehla, Právo

Ilustrační foto

Článek

„Před desátou hodinou dopolední přijali operátoři tísňovou výzvu k pacientce po porodu v obci Krásná v Beskydech. Na udané místo ihned vyjela pozemní posádka zdravotnické záchranné služby a z Ostravy na pomoc vzlétl i vrtulník. Po jedenácti minutách od nahlášení události přistál na příjezdové cestě u domu,“ popsal situaci Humpl.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Podle něj došlo u ženy postupně ke značné a život ohrožující krevní ztrátě. „Při příjezdu záchranářů byla při vědomí, avšak v šokovém stavu,“ upozornil mluvčí. Záchranáři novopečené mamince podali potřebné léky přes žilní vstup a kyslík. Poté ji vrtulníkem transportovali do frýdecko-místecké nemocnice.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám