Hlavní obsah

Žena netušila, že je těhotná. Na pohotovost v Plzni mířila s bolestmi břicha, odcházela s dcerou

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

K vánočnímu zázraku přirovnali zdravotníci plzeňské fakultní nemocnice případ ženy, kterou počátkem měsíce přivezli na urgentní příjem se silnými bolestmi břicha. Tam během pár minut v ordinaci přivedla na svět zdravou dceru. Jedenačtyřicetiletá žena netušila, že je těhotná. O početí potomka se přitom s manželem marně snažili řadu let. Nemocnice o případu v sobotu informovala na Facebooku.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Žena neměla žádné příznaky těhotenství a tak se naplno věnovala práci i sportu. Když začala mít pocit, že se jí mírně zvětšilo břicho, přidala více aktivit a na kole klidně ujela i 50 kilometrů.

„Pár kil navíc bylo to jediné, co měla s budoucími maminkami společné. Necítila pohyby, neměla ranní nevolnosti, nenatékala jí chodidla, nezměnily se jí chutě,” popsala nemocnice případ, na nějž upozornil server TN.

Když  přišla do nemocnice s bolestmi břicha, lékař sloužící na chirurgické ambulanci ji chtěl vyšetřit.

Žena na Vyškovsku porodila na ulici, pomáhal jí středoškolák

Domácí

„Když už jsem ležela na urgentním příjmu a ty bolesti byly skutečně nesnesitelné, v poslední vteřině jsem vykřikla: ‚Doktore, asi ze mě něco leze!' Jakkoli to může znít absurdně, opravdu jsme s manželem za celých devět měsíců neměli ani na okamžik podezření, že bych mohla být těhotná. A to jsme se o miminko pokoušeli několik let,” uvedla žena.

Lékař neváhal a k překotnému porodu přivolal kolegu z gynekologicko-porodnické kliniky. „Porod krásné, zdravé holčičky je vždy velkým zázrakem. A v tomto případě to platí dvojnásobně, protože takové radosti na ambulanci chirurgie nejsou denním chlebem,” uvedl doktor Robert Polák.

Narodila se ve 22. týdnu těhotenství, lékaři ji zachránili i díky igelitovému sáčku

Děti

Matce i dítěti se daří dobře, a jak nemocnice připomněla, nejvíce starostí měl patrně nakonec otec, který musel narychlo obstarat výbavu a vše potřebné pro nového člena domácnosti.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám