Hlavní obsah

Zemanův protokolář Kruliš už je fit. Po nehodě policejního BMW se jen musí protahovat

Zástupce šéfa hradního protokolu Vladimír Kruliš po vážné nehodě z konce května nastoupil zpět do práce. Z nehody policejního superauta BMW i8, ve kterém cestoval, při níž utrpěl zlomeninu dvou obratlů, vyvázl bez následku. Kruliš to ve středu řekl novinářům po tiskové konferenci Ivany Zemanové k opětovné kandidatuře Miloše Zemana na prezidenta, na kterou ji doprovázel. Odmítl, že by policejní automobil řídil, jak se spekulovalo.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Zástupce šéfa hradního protokolu Vladimír Kruliš

Článek

Kruliš řekl, že do práce nastoupil v úterý. Poznamenal, že po vážném zranění nemá následky.

„Můj pan chirurg, když jsem se s ním bavil, říkal, že takhle rychle se z toho dostat bez jakýchkoli následků je tak jeden z tisíce. Takže děkuju svým andělům strážným a vážím si toho, že to dopadlo tak, jak to dopadlo,” řekl a dodal, že se musí pouze ráno po probuzení protahovat.

Kruliš koncem května doprovázel prezidenta Miloše Zemana na cestě po Jihomoravském kraji. Policie údajně nabídla prezidentovu doprovodu ukázku policejní techniky. Hybridní vůz BMW i8 za čtyři milióny korun, který měla policie půjčený, sjel do potoka v brněnských Chrlicích poté, co řidič kvůli mozkové příhodě nezvládl řízení. Po nehodě se objevily spekulace, že za volantem seděl Kruliš. Policie a záchranáři to odmítli. [celá zpráva]

Foto: Novinky

BMW i8

„Jsou to spekulace. Myslím si, a hasiči to asi potvrzují, že v autě, které se otvírá dveřmi nahoru, a v autě, které má velký středový tunel, já se zlomenými obratli a řidič, který utrpěl cévní mozkovou příhodu, tam si, myslím, o tom dnes není pochyb, když je stále v nemocnici a v léčení, tak jsme si jen těžko mohli přelézat,” podotkl. Spekulace označil za hyenismus od novinářů.

Podle závěrů Policejního prezidia přítomností civilní osoby v policejním BMW nebyly porušeny právní předpisy. Kruliš před nehodou s policií zajišťoval bezpečnost návštěvy Zemana v Jihomoravském kraji a při prezentaci policejní techniky podle prezidia projevil zájem o praktickou ukázku vozu.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám