Hlavní obsah

Zemanův Císař není Čestmír, ale Jaromír

Právo, Novinky, jas, jov
Aktualizováno

Miloš Zeman, který ve čtvrtek oznámil, že do jeho nově založené Strany práv občanů (SPO) vstoupí jeden z protagonistů pražského jara 1968 Čestmír Císař, vycházel podle svých slov z mylné informace předsedy místního sdružení na Praze 6. Do strany však nevstoupí Čestmír Císař, ale jeho jmenovec Jaromír, který byl svého času ministrem Zemanovy vlády.

Foto: Michaela Říhová, Právo

Miloš Zeman

Článek

Zapojení Čestmíra Císaře do SPO oznámil předseda přípravného výboru Miloš Zeman při čtvrtečním otevření stranické kanceláře v Českých Budějovicích. [celá zpráva]

Jak se Právu podařilo zjistit, došlo k záměně jmen a Zeman tak obdržel mylnou informaci. Předseda místní organizace SPO na Praze 6 se za vzniklé nedorozumění Čestmíru Císařovi omluvil.

Bohužel došlo k omylu, není to Čestmír Císař, ale Jaromír Císař. Je to zcela moje chyba
Tomáš Finger, předseda místní organizace SPO v Praze 6

"Informoval jsem ve čtvrtek v Písku Miloše Zemana, že do strany vstupuje Čestmír Císař. Bohužel došlo k omylu, není to Čestmír Císař, ale Jaromír Císař. Je to zcela moje chyba,“ řekl v pátek Právu zakladatel organizace SPO na Praze 6 Tomáš Finger.

„Čestmíru Císařovi jsem už zavolal a omluvil se mu. Požádal mne, abych vše uvedl na správnou míru,“ sdělil Finger. Jeho omluvu Čestmír Císař potvrdil. „Omlouval se mi, volal mi ráno,“ řekl Právu.

Čestmír Císař, který před několika dny oslavil 90. narozeniny, se v pátek proti informacím o svém stupu do SPO ohradil.

Foto: ČTK

Čestmír Císař

"Je to omyl," sdělil Novinkám a položil si řečnickou otázku, zda se jedná o opožděný dárek k životnímu jubileu nebo k aktuálnímu svátku, který právě v pátek slaví. "Divím se, že si to nikdo neověřil," dodal Císař.

Do SPO na Praze 6 by tak příští týden měl vstoupit Jaromír Císař, který stál v mezidobí let 1998 a 2000 v čele ministerstva pro místní rozvoj.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám