Hlavní obsah

Zemanova kancelář by měla dostat příští rok z rozpočtu méně. Mynář je spokojen

Kancelář prezidenta republiky (KPR) by podle návrhu rozpočtu měla mít k dispozici příští rok 389,4 miliónu korun, tedy asi o 110 miliónů korun méně než letos. Vyplývá to z návrhu státního rozpočtu na příští rok, informovala ČTK. Rozdíl mezi letošním rozpočtem a návrhem na příští rok souvisí s vysokou investicí do sanace svahů u vodní nádrže Klíčava v Lánské oboře, řekl hradní kancléř Vratislav Mynář.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Kancléř Vratislav Mynář s prezidentem Milošem Zemanem

Článek

KPR letos hospodaří s rozpočtem 499,75 miliónu korun, na příští rok by měla mít k dispozici 389,37 miliónu. Podobná výše rozpočtu je naplánována i ve výhledu na rok 2020 a 2021.

Kancléř Mynář je s návrhem spokojen. „Jsem za to rád a věřím, že nevzniknou žádné komplikace. Děkuji (sněmovnímu) rozpočtovému výboru,“ řekl.

Dodal, že KPR o další peníze navíc na investice Správy Pražského hradu nebo lánského zámku nežádala. Asi 110miliónový rozdíl proti letošnímu rozpočtu zdůvodnil končící investicí do sanace svahů klíčavské přehrady.

Na začátku května rozpočet hradní kanceláře probíral rozpočtový výbor Poslanecké sněmovny. Podle jeho návrhu by vlastní prezidentská kancelář měla mít na výdaje 125 miliónů korun, Správa Pražského hradu by měla dostat téměř 232 miliónů korun a příspěvek na lesní hospodářství v Lesní správě Lány má představovat zhruba 32 miliónů korun.

Reklama

Výběr článků

Načítám