Hlavní obsah

Zeman zjistil, proč padá ze schodů. V palci má zanícený nerv

Novinky, Jiří Ovčáček

Budoucí prezident Miloš Zeman v pátek zjistil, proč má potíže s chůzí ze schodů, kdy mu hrozí pády, jak se ostatně stalo už v České televizi. Věhlasný fyzioterapeut Pavel Kolář po vyšetření ve Fakultní nemocnici v Motole uvedl, že má Zeman zanícený nerv v levém palci na noze.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Miloš Zeman

Článek

Zeman v pátek před odjezdem ze své pražské kanceláře v Loretánské ulici na Vysočinu prozradil, že už ví, co je příčinou pádů ze schodů. „Protože mám zanícený nerv v palci levé nohy. No a pan profesor Kolář v nemocnici v Motole mně předepsal léky, které doufám toto padání ze schodů odstraní,“ prohlásil zvolený prezident.

Kolář je nejvyhledávanější fyzioterapeut v zemi, je nejuznávanějším odborníkem v oboru. Pečuje například o vrcholové sportovce. Má zkušenosti i s prezidenty. Byl totiž členem lékařského konsilia, které pečovalo o Václava Havla.

Prezident Václav Klaus mu v roce 2007 udělil medaili Za zásluhy o stát v oblasti výchovy a vědy.

Doposud nejznámějším Zemanovým pádem ze schodů je ten, ke kterému došlo v sídle České televize na Kavčích horách. Televize tento záznam zveřejnila poté, co o události hovořil sám Zeman.

Reklama

Výběr článků

Načítám