Hlavní obsah

Zeman: STAN je podvodnický spolek

– Praha
Právo, dan

Proti spojení lidovců s Hnutím Starostové a nezávislí (STAN) se silně ohradil prezident Miloš Zeman. V pořadu Pressklub rádia Frekvence 1 uvedl, že považuje koalici za nešťastnou a obává se, aby lidovci nevypadli ze Sněmovny.

Foto: Milan Malíček, Právo

Prezident Miloš Zeman na sněmu STAN

Článek

„Vážím si svým způsobem lidové strany, protože je to historicky druhá nejstarší strana hned po sociální demokracii. Bylo by mně líto, kdyby touto nešťastnou koalicí zmizela z parlamentu,“ uvedl prezident. Dodal, že by byl ale rád, kdyby ze Sněmovny zmizelo hnutí STAN. „Protože ho osobně pokládám za podvodnický spolek,“ řekl Zeman.

Za podvod považuje, že Starostové vyvěsili billboard, kde se chlubili, že starostové mají větší podporu než prezident. Zeman připomněl, že starostů je 6500 a jen „nepatrný zlomek jich je členem STAN“.

Ostatní jsou podle prezidenta buď nezávislí, nebo jako nezávislí na kandidátkách jiných stran. „Pokud si marginální subjekt, který má podporu dvě nebo jedno procento, přisvojí prestiž starostů obecně, tak je to podvod,“ dodal prezident.

Hnutí STAN si kritiku prezidenta nenechalo líbit a připomnělo, že před třemi lety Miloš Zeman navštívil jejich sněm a svou zdravici začal slovy: "Děkuji za pozvání na sjezd, který pokládám za významný, protože sdružuje podstatnou část starostů."

Reklama

Výběr článků

Načítám