Hlavní obsah

Zeman se vloží do hry, bude řešit politickou krizi

Novinky, jov
Aktualizováno

Prezident Miloš Zeman se vloží do řešení vážné politické krize, která postupně propuká po zatčení řady politiků policejním protimafiánským útvarem. Už v pátek bude o situaci diskutovat na Hradě s policejním prezidentem Martinem Červíčkem, premiérem Petrem Nečasem (OD) a šéfem ČSSD Bohuslavem Sobotkou.

Foto: Petr Horník, Právo

Prezident Miloš Zeman

Článek

„Prezident republiky Miloš Zeman nebude v tuto chvíli žádným způsobem komentovat neoficiální a nepodložené informace týkající se situace na Úřadu vlády ČR. V pátek se na Pražském hradě setká s policejním prezidentem, premiérem a předsedou ČSSD, se kterými celou situaci prodiskutuje,“ informovala mluvčí Hradu Hana Burianová.

Na Hrad v pátek dorazí rovněž ministr spravedlnosti Pavel Blažek (ODS) a nejvyšší státní zástupce Pavel Zeman.

Prezident se ve čtvrtek vrací z návštěvy Slovenska.

Páteční Zemanova schůzka se Sobotkou na Hradě byla naplánována už před několika týdny. Vzhledem k aktuálnímu dění se ale mění její téma, klíčové bude dění na politické scéně vyvolané zatčením některých politiků. „Nepochybně schůzku využiji k tomu, abych s panem prezidentem probral aktuální situaci,“ řekl Sobotka Novinkám.

Policisté zasahovali na Úřadu vlády, ministerstvu obrany, pražském magistrátu i v sídlech významných lobbistů. Zadrželi rovněž několik lidí včetně šéfky premiérova kabinetu Jany Nagyové a bývalých poslanců Ivana Fuksy či Petra Tluchoře.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám