Hlavní obsah

Policie je tu od toho, aby nás podezírala všechny, řekl Blažek po jednání se Zemanem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Prezident Miloš Zeman ve středu dopoledne přijal na zámku v Lánech kandidáta na ministra spravedlnosti Pavla Blažka (ODS). „Prezident mi nesdělil, že mě nechce jmenovat,“ řekl po jednání Blažek. Řešili spolu stav české justice i Blažkovy kauzy, které se v posledních dnech objevují v médiích. Zeman mu prý řekl, ať se nenechá novináři udolat. Současně Blažek uvedl, že policie je tu od toho, aby podezírala všechny.

Záznam: Briefing po přijetí kandidáta na ministra spravedlnosti Pavla Blažka v LánechVideo: ČTK

 
Článek

V úterý server Aktuálně a Hospodářské noviny o Blažkovi napsaly, že ho nadále prověřují detektivové z Národní centrály proti organizovanému zločinu (NCOZ). A údajně ho podezírají z podílu na manipulacích s městskými byty a prostory v Brně.

Blažek nařčení z nezákonného jednání odmítá. „Policie je od toho, aby nás podezírala všechny. Kolem mě žádná mlha není,” řekl po jednání v Lánech.

Blažek odmítl nařčení z nezákonného jednání

Domácí

Blažek: Nenechám se udolat novináři 

Prezident je pak podle něj o celé situaci informován. „'Zemanovsky' mi poradil, ať se nenechám v žádném případě udolat českými novináři. Slíbil jsem mu, že nenechám,” prohlásil.

„A i kdyby mě gestapo mlátilo tři dny, tak nevím nic o jednom jediném bytě v Brně,” pokračoval.

Fiala: Za Blažkem není žádný stín, věřte mi

Domácí

Jeho případ odstartovala výpověď přítele politiků ODS Pavla Hubálka, který je sám obviněn v případu podvodů s městskými byty. Policistům tvrdil, že byl článkem v systému řízeném politiky ODS, kteří nakládání s nemovitostmi ovlivňovali.

Jeho hlavou byl podle Hubálka právě Blažek. „S panem Hubálkem jsem nespojitelný,” míní ale kandidát na ministra.

Odpoledne dorazí Černochová

Odpoledne přijede do Lán ještě poslankyně a starostka Prahy 2 Jana Černochová (ODS). Ta by ráda Zemana seznámila se svou vizí pro resort obrany.

Protože je Zeman kvůli onemocnění covid-19 v izolaci, jedná s kandidáty na ministry přes mikrofony. Při schůzce je odděluje zábrana z plexiskla. Schůzky by měly skončit 10. prosince.

Foto: Kancelář prezidenta republiky

Prezident Miloš Zeman přijal kandidáta na funkci ministra spravedlnosti Pavla Blažka (ODS).

Reklama

Výběr článků

Načítám