Hlavní obsah

Zeman podal žalobu a trestní oznámení kvůli pomluvám o zdravotním stavu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Právní zástupce prezidenta Miloše Zemana ve středu podle mluvčího Hradu Jiřího Ovčáčka podal žalobu a trestní oznámení ve věci údajně lživých tvrzení o prezidentově zdravotním stavu, které zveřejnil Svatopluk Bartík. Ten na facebooku uvedl, že prezident trpí rakovinou v terminálním stádiu s prognózou dožití od tří do sedmi měsíců.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

Prezident Miloš Zeman na setkání se zastupiteli v sídle krajského úřadu v Olomouci

Článek

„Ve věci lživých tvrzení S. Bartíka bylo dnes podáno prostřednictvím právního zástupce pana prezidenta: trestní oznámení pro podezření z trestného činu pomluvy, dále pak žaloba na ochranu osobnosti a návrh na předběžné opatření soudu, aby S. Bartík informace stáhl a dále je nerozšiřoval,” uvedl Ovčáček, který v úterý informaci aktivně sdílel spolu s dementi.

Ke zdravotnímu stavu třiasedmdesátileté hlavy státu se ve středu vyjádřil i jeho ošetřující lékař Miloslav Kalaš. [celá zpráva]

„Současný zdravotní stav pana prezidenta po kontrolních, klinických i laboratorních vyšetřeních v žádném případě nepotvrzuje lživé informace o jeho vážném zdravotním stavu,”  uvedl v prohlášení, které Hrad zveřejnil na svých stránkách.

Bartík napsal, že Zeman má metastázující rakovinu s prognózou dožití od tří do sedmi měsíců. Dodal rovněž, že odmítl léčbu. Informaci se rozhodl zveřejnit kvůli Zemanově záměru kandidovat znovu na prezidenta. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám