Hlavní obsah

Zeman po dovolené opět veřejně úřaduje. V roušce jmenoval nové soudce

Novinky, jas
Aktualizováno

Prezident Miloš Zeman ve středu na Pražském hradě jmenoval 33 nových soudců. Prezidenta následně čekají další ceremonie. Jmenoval mimo jiné předsedy pražského městského soudu a plzeňského krajského soudu. Pro hlavu státu jde o první veřejné vystoupení po návratu z dovolené.

Miloš Zeman jmenoval soudceVideo: ČTK

 
Článek

Zeman soudcům pogratuloval a následně se v rámci „mravoličného kázání“ zmínil o případu soudce, který „falšoval“ protokoly z jednání, nicméně o talár kvůli „soudcovské solidaritě“ nepřišel.

Soudce Sotolář manipuloval s protokoly, soudit ale může dál

Krimi

Umínil i případ někdejší šéfky Energetického regulačního úřadu Aleny Vitáskové, která byla v první instanci odsouzena a následně po několika letech osvobozena.

Soudcům popřál mnoho úspěchů a to, aby je v budoucnosti nikdo nechtěl „svléci z taláru“ a to, aby bylo jejich rozhodnutí „v případě přezkumu shledáno oprávněným“.

Ještě před polednem jmenoval Zeman Jaroslavu Pokornou předsedkyní Městského soudu v Praze a Alexandra Krysla předsedou Krajského soudu v Plzni.

Koronavirem se nakazil člen Hradní stráže. Další jdou do karantény

Koronavirus

Po poledni pak Zeman propůjčil generálskou hodnost zástupci velitele Pozemních sil Armády České republiky Pavlu Lipkovi. Plukovník Lipka bude po dobu svého působení ve strukturách velitelství Mnohonárodní divize NATO Severovýchod v polském Elblagu užívat hodnost brigádního generála.

Nabitý středeční program hlavy státu po dvoutýdenní dovolené vyvrcholil jmenováním Zuzany Kročové rektorkou Univerzity v Brně.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám