Hlavní obsah

Zeman opustil nemocnici

Aktualizováno

Prezident Miloš Zeman opustil Ústřední vojenskou nemocnici (ÚVN) v pražských Střešovicích, kde byl hospitalizován od 10. října. Přesunout by se měl na zámek v Lánech. Nemocnice prezidentovi doporučila pokračovat v hospitalizaci, ale jeho rozhodnutí respektuje.

Miloš Zeman opouští ÚVNVideo: Aktu.cz

 
Článek

„Pan prezident i jeho rodina a nejbližší spolupracovníci byli opakovaně informováni o jeho zdravotním stavu, o predikci vývoje a o možných rizicích a komplikacích,” uvedla k propuštění hlavy státu mluvčí nemocnice Jitka Zinke.

Zeman je podle Babiše ve skvělé kondici a ve čtvrtek by mohl jít domů

Domácí

„ÚVN nadále doporučuje jako nejvhodnější péči poskytovanou ve specializovaném zdravotnickém zařízení pod vedením odborného lékařského týmu, nicméně vzhledem k významnému zlepšení zdravotního stavu pana prezidenta plně respektuje jeho rozhodnutí upřednostnit naplňování svých ústavních povinností mimo zdravotnické zařízení a ukončit hospitalizaci v ÚVN,” dodala mluvčí.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Prezident Miloš Zeman opustil Ústřední vojenskou nemocnici v Praze.

Plnou zodpovědnost za péči o hlavu státu převzala společnost Senior Home Group, která je členem skupiny Penta Hospitals.

Dlouhodobá hospitalizace

Zeman byl hospitalizován v souvislosti s neupřesněnými obtížemi souvisejícími s chronickým onemocněním.

Podle chirurga Pavla Pafka, který je členem Zemanova lékařského konzilia, trpí hlava státu cirhózou jater. V ÚVN má v rámci léčby mimo jiné zavedenou žaludeční sondu, kterou přijímal výživu.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Prezidenta Miloše Zemana při převozu z Ústřední vojenské nemocnice v Praze navštívila manželka Ivana (vlevo), dcera Kateřina (vpravo) a kancléř Vratislav Mynář.

Členové prezidentova multioborového konzilia před 10 dny uvedli, že prezidentův stav se v nemocnici sice zlepšil, stále se ale naplno nemůže věnovat své práci.

Nelze taky podle nich dávat další prognózy, protože prezidentovo onemocnění je „samo o sobě obtížně léčebně obnovitelné“.

Prezident od té doby přijal několik návštěv a poskytl krátký rozhovor televizi Nova.

Podle šéfa konzilia Tomáše Zimy bude prezidentův stav i nadále vyžadovat nepřetržitý zdravotní dohled.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Prezident Miloš Zeman opouští Ústřední vojenskou nemocnici v Praze.

Reklama

Výběr článků

Načítám