Hlavní obsah

Zeman jmenoval Ťoka ministrem dopravy

Novinky, jas

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Prezident Miloš Zeman jmenoval ve čtvrtek na Pražském hradě Dana Ťoka ministrem dopravy. Ve funkci nahradil Antonína Prachaře (ANO), který odstoupil.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Prezident Miloš Zeman jmenoval Dana Ťoka ministrem dopravy.

Článek

Zeman připomněl, že Ťok je za posledních šest let „zhruba desátým“ ministrem dopravy. Prezident popřál novému ministrovi, aby narušil tuto „neblahou tradici“ a vydržel ve funkci déle než průměrný půlrok jako jeho předchůdci.

Vyslovil rovněž „prognostickou naději“, že bude-li práce nového ministra dobrá, mohl by v ní pokračovat i po skončení funkčního období nynějšího kabinetu. Zeman připomněl, že kvůli častému střídání ministrů, kteří se většinou ani nestihnou seznámit s problematikou resortu, se nestavějí ani dálnice, ani další důležité infrastrukturní projekty.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Ťok před jmenováním ministrem vedl stavební společnost Skanska.

Premiér Bohuslav Sobotka (ČSSD) odpoledne uvedl nového ministra do úřadu. Jako prioritní úkoly zmínil personální stabilizaci Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD), urychlení výstavby dopravní infrastruktury, železniční spojení centra metropole a pražského letiště či výběr nového provozovatele mýtného systému.

Nový ministr doplnil, že se například hodlá zaměřit na dostavbu již rozestavěných úseků komunikací.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám