Hlavní obsah

Zeman je dehydrovaný a vyčerpaný, oznámil Hrad

Novinky, jas

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Prezident Miloš Zeman podstoupil v Ústřední vojenské nemocnici zevrubné zdravotní vyšetření. Podle čtvrtečního vyjádření Hradu trpí dehydratací a mírným vyčerpáním, ale není ohrožen na životě.

Foto: Petr Horník, Právo

Prezident Miloš Zeman po příjezdu do ÚVN.

Článek

Zeman prý podstoupil vyšetření CT, sonografii a krevní odběry.

„Zmíněná vyšetření nezjistila žádné onemocnění nebo jakékoliv jiné problémy, které by prezidenta republiky ohrožovaly na životě,“ uvedl v tiskové zprávě mluvčí prezidenta Jiří Ovčáček.

Jak se volí prezident a co je přímá volba?

Prezidentské volby

U hlavy státu prý přetrvává neuropatie dolních končetin. Hodnoty cukrovky, o níž prezident v minulosti prohlásil, že odešla, jsou v normě. Hrad tvrdí, že prezident nastoupil do nemocnice plánovaně.

Příjezd prezidenta Miloše Zemana do ÚVN.Video: Novinky

Prezident Miloš Zeman podle Ovčáčka dokončí rekondiční pobyt zahrnující infuze a v příštím týdnu by měl mít běžný pracovní program.

Ve středu by se měl podle ČTK setkat s ministryní financí Alenou Schillerovou (za ANO), lídrem ODS Petrem Fialou a předsedou SPD Tomiem Okamurou. Na čtvrtek je pak v plánu pravidelné setkání s ministrem vnitra Janem Hamáčkem (ČSSD).

Hrad od úterního převozu prezidenta do nemocnice o jeho zdravotním stavu nijak neinformoval, což vyvolávalo spekulace.

Tzv. rekondiční pobyt v nemocnici Zeman již v minulosti absolvoval.

Masaryk, Beneš, Gottwald, Svoboda, Havel. Zeman není jediný. Jak by vypadal černý scénář?

Domácí

Reklama

Výběr článků

Načítám