Hlavní obsah

Zeman doufá, že mu na podzim lékaři vyndají vyživovací sondu

Prezident Miloš Zeman doufá, že mu na podzim lékaři vyndají vyživovací sondu zavedenou do žaludku. Jinak se cítí v podstatě zdravý. Odmítl spekulace, že měl být vloni hospitalizován kvůli rakovině. Podle jeho nynějšího vyjádření trpěl metabolickým rozvratem, nechutenstvím, a proto má doposud umělou výživu. Podle ošetřujícího lékaře je prý „v podstatě zdravý“.

Foto: NEWS Prima CNN, ČTK

Prezident Miloš Zeman

Článek

„Měl jsem problémy s metabolismem. Což jsou v podstatě zažívací potíže, to není žádná rakovina. Nechutnalo mi jíst, hubnul jsem. A proto mi dali tuto umělou výživu jako dočasné řešení. Mezitím mi začalo chutnat, přestal jsem kouřit, zakázali mi alkohol, ale také létání,” prohlásil v neděli v rozhovoru pro CNN Prima News prezident Miloš Zeman.

Sabotáž během Zemanovy hospitalizace? Hrad dal podnět Blažkovi, ten ho pošle dál

Domácí

Žaludeční sondu, která zajišťuje umělou výživu, má prý doposud. „Když bych rozhalil košili a stáhnul nátělník, tak na mém bříšku uvidíte tzv. žaludeční sondu, tou dostávám do těla umělou výživu. Pevně doufám, že mi ji vyndají na podzim tohoto roku,” dodal prezident.

Opírá se přitom o slova svého ošetřujícího lékaře a ředitele Ústřední vojenské nemocnice v Praze Miroslava Zavorala. Z 50 indikátorů zdravotního stavu je podle Zemana 48 z nich „dokonalých” a zbylé dva jsou špatné, protože má vyšší hladinu cukru v krvi. Inzulín však aplikovat nemusí. „Na to se neumírá,” míní prezident.

„Teď jsem v podstatě zdravý. Můj zdravotní stav je přiměřený mému věku 77 let. Dověděl jsem se, že i Karel Schwarzenberg je na vozíku, Václav Klaus chodí o holi, takže my tři starci jsme na tom podobně,” uzavřel Zeman.

O svém minulém i současném zdravotním stavu promluvil v návaznosti na Hradem podaný podnět týkající se možné sabotáže během jeho pobytu v nemocnici. Dopustit se ho údajně mohli senátoři, kteří zvažovali kvůli Zemanově neschopnosti vykonávat úřad zbavit ho dočasně pravomocí.

Reklama

Související témata:

Související články

Zeman: Rekonstrukci vlády nedoporučuji

Část opozičních politiků volá kvůli korupční kauze dotýkající se vládního hnutí STAN po rekonstrukci kabinetu. Prezident Miloš Zeman to však nedoporučuje....

Výběr článků

Načítám