Hlavní obsah

Zeman dostal v Ústí nad Labem červenou kartu od stovky lidí

Právo, ČTK, koc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nespokojenost s některými výroky a postoji prezidenta Miloše Zemana přišlo ve čtvrtek navečer projevit do centra Ústí nad Labem asi sto lidí. Hlava státu by podle nich měla odstoupit, protože dělá ostudu a rozděluje národ.

Foto: Karel Otcovský, Právo

Na protizemanovskou demonstraci dorazilo do centra Ústí nad Labem asi sto lidí.

Článek

„Marně jsem několik dní hledal slova, kterými bych vystihl úpadek státu. Není přeci možné, aby se nejvyšší ústavní činitel takto choval. Zprávy z Hradu vnímám jako bulvár a každý den se bojím, co se zas stane. Pan Zeman je vulgární, netolerantní a rozděluje naši společnost," řekl k příchozím pořadatel protestu Tomáš Stránský. Po jeho projevu zvedli demonstranti symbolické červené karty.

Organizátoři kritizovali hlavu státu za veřejné vulgární vyjadřování, ale i za jeho postoje a výroky související se zahraniční politikou. Například v Číně Zeman mluvil o tom, že Česko uznává vládu Číny v Tibetu. Také prohlásil, že se Česko může v Číně učit, jak stabilizovat společnost.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Foto: Karel Otcovský, Právo

Na protizemanovskou demonstraci dorazilo do centra Ústí nad Labem asi sto lidí.

Účast na akci byla výrazně nižší, než jaká byla avizována na sociální síti Facebook, přes kterou se účastníci svolávali.

Při podobné akci se 17. listopadu na pražské Národní třídě sešly tisíce lidí. V Brně tentýž den vystavilo červenou kartu prezidentovi asi 500 lidí.

Na čtvrteční akci v Ústí nad Labem dohlíželi policisté i strážníci. Podle zástupce ředitele městské policie Jana Novotného žádné narušení veřejného pořádku nezaznamenali.

Reklama

Související témata:

Související články

Demonstranti vypískali Zemana na Albertově

Část odpůrců prezidenta Miloše Zemana se v pondělí odpoledne přesunula z Národní třídy na Albertov, kde prezident spolu s hlavami dalších států odhalil pamětní...

Výběr článků

Načítám