Hlavní obsah

Zeman bude moci od pondělí přijímat návštěvy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Prezident Miloš Zeman bude od pondělí moci omezeně přijímat návštěvy, v nemocnici bude přeložen na běžné lůžko na standardním oddělení. Ve středu to oznámil mluvčí Hradu Jiří Ovčáček.

Foto: Novinky

Miloš Zeman na audiovizuálním záznamu.

Článek

„Prezident republiky Miloš Zeman bude přeložen v pondělí 15. listopadu 2021 z akutního lůžka na lůžko standardní na standardním oddělení,“ oznámil na Twitteru Ovčáček.

Zeman se od říjnových sněmovních voleb léčí v pražské Ústřední vojenské nemocnici (ÚVN), 4. listopadu byl přeložen z jednotky intenzivní péče na standardní pokoj, konkrétně na rehabilitační oddělení.

Rehabilitační lůžka jsou lůžka akutní, vztahoval se na ně tedy zákaz návštěv, který ÚVN oznámila o den dříve kvůli koronavirové epidemii.

Zeman pověřil Fialu jednáním o nové vládě. Ten už ji dávno sestavuje

Domácí

S kandidátem na nového premiéra Petrem Fialou (ODS) proto v sobotu Zeman jednal prostřednictvím videokonference, s dosluhujícím předsedou vlády Andrejem Babišem (ANO) hovořil v pátek po telefonu.

Prezident také v úterý pověřil Fialu jednáním o sestavování vlády. Koalice SPOLU a PirSTAN mají v dolní komoře po říjnových volbách většinu, a tak zřejmě z jejich zástupců vznikne již brzy nová vláda.

Reklama

Výběr článků

Načítám