Hlavní obsah

Železný nepřišel do ČT na duel s Bobošíkovou

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Europoslanec Vladimír Železný (zvolen za hnutí Nezávislí) nepřišel do nedělního pořadu České televize Otázky Václava Moravce. Odmítl to už před 14 dny. Nedorazil ani předseda hnutí František Zwyrtek. Hostem pořadu byla Jana Bobošíková.

Foto: ZO ČSOP Buchlovice

Plovoucí ostrov na Chropyňském rybníce byl úspěšně spuštěn na vodu.

Článek

Žena Vladimíra Železného Konstancie Právu ještě před zahájením pořadu řekla: "(Železný) to odmítl už před čtrnácti dny, a proto nás překvapilo, že to Moravec v upoutávce i ve vzkazu médiím neřekl."

Moderátor Václav Moravec sdělil ČTK, že v pořadu chtěl divákům nabídnout pohled na dění kolem politického hnutí, které získalo důvěru voličů na dva mandáty v Evropském parlamentu.

Bobošíková litovala, že Železný nepřišel, protože podle ní má politik osvětlovat voličům své postoje a má se i utkat se svým politickým protivníkem. Současně uvedla, že nadále komunikuje s vedením strany, byť tisková zpráva Nezávislých to popírala. Tvrdila, že jde o další krok ze strany Železného, tiskovou zprávu podepsal tiskový mluvčí Musílek, který je na pozici nově.

Nezávislí: konflikt s Bobošíkovou je passé

Předseda politického hnutí Nezávislí vysvětlil odmítnutí. Tvrdí, že příležitost vystoupit v diskusním pořadu "byla nabídnuta v souvislosti s již dávno vyčpělým a vyprázdněným problémem, který je znovu uměle rozdmycháván poslankyní Evropského parlamentu Janou Bobošíkovou."

"Dramaturgii pořadu nebude určovat žádná ze stran, které jsou do pořadu zvány. Jako autora mě zajímá, jaké jsou vlastně programové principy hnutí Nezávislí, když dva europoslanci za tuto stranu v uplynulých týdnech prezentují na stránkách deníků vzájemné osobní výpady," řekl Moravec k výhradám Františka Zwyrteka.

Bobošíková hrozí Železnému soudem

Bobošíková také uvedla, že Evropský parlament nemá námitek proti tomu, když je jejím asistentem její manžel. Nemíní se vzdát jeho služeb, i když by to chtěla veřejnost.

Bobošíková nedávno oznámila, že nebude podporovat hnutí  Nezávislí kvůli rostoucímu vlivu Železného v tomto uskupení. Od  té doby si oba politici vyměňují přes média kritické výpady. Bobošíková vyzvala svého někdejšího nadřízeného z televize Nova, aby uvedl na pravou míru "lži a pomluvy", které o ní, její práci a rodině šíří v médiích. Pokud své výroky nedoloží fakty nebo se jí neomluví, hodlá Bobošíková na Železného podat občanskoprávní žalobu. [celá zpráva].

Reklama

Výběr článků

Načítám