Hlavní obsah

Železniční doprava z Prahy na Moravu kvůli srážce vlaků zkolabovala

Novinky, alt
Praha

Doprava z Prahy směrem na Moravu v pátek večer zcela zkolabovala. Lidé, kteří v podvečer vyjeli z hlavního města, se v deset hodin nedostali ani do Kolína. Kvůli srážce vlaků v Běchovicích byl totiž uzavřen koridor a vlaky jezdily po náhradní trati přes Lysou nad Labem. Tam se ale jezdí kvůli rozsáhlé rekonstrukci trati a mostu přes Labe jen po jedné koleji. Navíc se mezi Nymburkem a Poděbrady porouchalo trakční vedení.

Foto: Kateřina Šulová, ČTK

Poškozený rychlík u Běchovic. Kvůli srážce dvou vlaků zcela zkolabovala doprava z Prahy na Moravu i příměstské vlaky v okolí Kolína a Lysé nad Labem.

Článek

Lidé, kteří v pátek cestují z hlavního města na Moravu tak v rychlících všech dopravců trávili dvě až tři hodiny, aniž by se někam dál dostali. Ve frontě ale uvízly i místní osobní vlaky, které jsou součástní pražské příměstké dopravy.

Kvůli poruše u Poděbrad se rychlíky na Moravu večer hromadily na nádražích v Čelákovicích, Lysé nad Labem i Nymburku. „Stojíme v Nymburce, máme zpoždění už tři hodiny, vedle nás stojí rychlík do Vídně, za ním další, proti nám svítí další vlak,” popsal Novinkám jeden z cestujících.

Foto: SŽDC

Rychlíky stály v pátek večer jeden za druhým na trati mezi Prahou a Nymburkem

Na špatně průjezdnou trať se ale i přes komplikace posílaly další vlaky. „Je to mimořádná situace, rychlíky se posílají na Lysou nad Labem, protože prostě není jiná cesta. Navíc se tam stala porucha,” řekla Novinkám mluvčí SŽDC Radka Pistoriusová.

Foto: Novinky

Rychlík z Prahy do Ostravy v Pardubicích čeká na novou vlakovou četu. Aktuální zpoždění je tři a půl hodiny.

Cestujícím, kteří ve vlacích uvízli a například jim ujedou návazné spoje, doporučila, aby se obrátili na dopravce.

Na koridoru se srazily vlaky, jeden z nich vykolejil

Krimi

Koridor přes Běchovice, kde se odpoledne srazily dva vlaky, byl sice během večera zprovozněn a jezdilo se po dvou kolejích, doprava bude ale opět zastavena, protože se budou odstraňovat havarované vlaky.

Reklama

Výběr článků

Načítám