Hlavní obsah

Zelení v Plzeňském kraji mění lídra kvůli názorům na radar v Brdech

Právo, zaš

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Plzeň

Strana zelených v Plzeňském kraji ve středu sáhla k výměně svého lídra pro nadcházející předčasné parlamentní volby. Lékaře a bývalého senátora Richarda Sequense vystřídá starostka Kladrub na Tachovsku Svatava Štěrbová.

Článek

Straně se nelíbilo, že se Sequens před lety na svém blogu zastával amerického protiraketového radaru v Brdech. Krajský předseda SZ Jan Cina odchod Sequense z kandidátky označil za velkorysé gesto vůči jeho vnitrostranickým kritikům. „Richard Sequens bude naši stranu v těchto volbách podporovat jinými způsoby než svou osobní kandidaturou do Sněmovny,“ řekl Právu Cina.

V podobném duchu hovořil také Sequens, který podle vlastních slov nechtěl staré spory rozdmýchávat. „Pokud by má kandidatura měla vzbuzovat nějaké kontroverze, postrádala by smysl,“ uvedl.

Upravenou kandidátku krajská organizace předloží republikové radě tuto sobotu. Prozatím se vedení strany shodlo, že ji do té doby povede dvojice Svatava Štěrbová a Roman Černík.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám