Hlavní obsah

Zelení na Královéhradecku snad urovnají spory do měsíce

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

HRADEC KRÁLOVÉ

Dva znepřátelené tábory ve Straně zelených (SZ) v Královéhradeckém kraji se podle Stanislava Pence, vůdčí osobnosti jedné ze dvou skupin, zřejmě dohodnou na společném postupu nejpozději během měsíce. Penc to uvedl v neděli.

Článek

"Dohoda určitě musí nastat," řekl Penc, někdejší disident a bývalý neúspěšný kandidát za zelené do Sněmovny. "Kdyby to tak nedopadlo, tak by to znamenalo, že Strana zelených v tom kraji nemůže dělat žádnou politiku, když se neumí dohodnout mezi sebou," konstatoval.

Předsednictvo SZ koncem března pozastavilo činnost její krajské organizace v Královéhradeckém kraji, protože se obě křídla nebyla schopna dohodnout na složení krajského vedení.

Nyní předsednictvo rozhodlo, že by královéhradečtí zelení měli do konce června nalézt řešení. Úkolem opět pověřili šéfa ekologického centra Sever v Horním Maršově na Trutnovsku Jiřího Kulicha, který se neúspěšně pokoušel stejné zadání splnit již v dubnu.

"Kdyby to bylo v sociální demokracii, v ODS nebo v jiné straně, tak by jednu z těch frakcí vedení zrušilo. To v naší straně není a to je dobře," dodal Penc, podle kterého je důležité, aby ve straně zůstaly zastoupeny všechny místní organizace i názorové proudy.

Důvodem sváru bylo zvolení nového předsedy konference

Krize v krajské organizaci začala letos v lednu, kdy delegáti krajské konference zvolili novým předsedou Miroslava Pavlíčka.

Skupina kolem Pence tehdy jednání na protest opustila a devítičlenná krajská rada nebyla zvolena. Situace se opakovala na mimořádně svolené březnové konferenci.

Bývalého krajského předsedu SZ Jaroslava Čiháka vedení strany odvolalo kvůli finančním nesrovnalostem při loňské kampani do parlamentních voleb.

Reklama

Výběr článků

Načítám