Hlavní obsah

Ze salonku restaurace do soukromých prostor. Jak se ve výrocích měnilo místo schůzky

Novinky, jas

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ze schůzky v salonku uzavřené restaurace se v průběhu dne v interpretaci jednoho z účastníků setkání, ministra zdravotnictví Romana Prymuly (za ANO), stalo setkání v soukromých prostorech vyšehradské kapituly. Prymula tímto tvrzením zdůvodnil, že na setkání neporušil žádné z platných opatření.

Foto: Petr Horník, Právo

Ministr zdravotnictví Roman Prymula (za ANO)

Článek

„Potkali jsme se ve středu večer v uzavřené restauraci v salonku,” tvrdil v pátek ráno poslanců, šéf klubu ANO Jaroslav Faltýnek.

„Ta restaurace byla otevřená do osmi hodin a v tu dobu platila tato opatření,“ pokračoval Faltýnek, byť v daném termínu musela být podle vládního nařízení stravovací zařízení uzavřena.

V restauraci neměli Faltýnek s Prymulou co dělat. Obhajoba je v troskách

Domácí

O schůzce v salónku mluvil v rozhovoru pro týdeník Respekt i Prymula. Opakovaně řekl, že „jednání bylo v restauraci”, respektive „dojel jsem na jednání, které bylo v restauraci, v salonku restaurace”.

Odpoledne již Prymula vystoupil s tvrzením, že setkání proběhlo „v soukromých prostorech vyšehradské kapituly”. To odmítl probošt Aleš Opatrný i kapitula, která vydala tiskové prohlášení v jejích prostorech žádné setkání neproběhlo a připomněla, že objekt naproti bazilice má v nájmu restaurace Rio’s, respektive její provozovatel.

Kapitula dává od Prymuly s Faltýnkem ruce pryč. Byli v restauraci

Domácí

Reklama

Související články

Faltýnek se omlouvá a vinu chce vzít na sebe

Předseda poslanců ANO Jaroslav Faltýnek v pátek ráno přiznal, že se ve středu večer sešel s ministrem zdravotnictví Romanem Prymulou (za ANO) v restauraci,...

Výběr článků

Načítám