Hlavní obsah

Zdroje jsou. Zeman ve Sněmovně zkritizoval daňové výjimky

Novinky, zpe

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Prezident Miloš Zeman ve středu ve Sněmovně při jednání o rozpočtu na příští rok zopakoval, že kdyby se zrušily daňové výjimky, stát by na tom vydělal 318 miliard korun. Zeman také tradičně kritizoval miliardy, které plynou na podporu obnovitelných zdrojů.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Prezident Miloš Zeman

Článek

„Česká ekonomika má rezervy ve výši 318 miliard korun. Zdroje jsou,“ prohlásil prezident s tím, že tolik peněz by stát získal, kdyby se zrušily daňové výjimky. Citoval přitom známý výrok někdejšího premiéra a svého nástupce v čele ČSSD Vladimíra Špidly.

„Ale obávám se, že za každou z nich je lobbistická skupina, která bude bojovat,“ podotkl prezident s tím, že ministryně financí Alena Schillerová (za ANO) už avizovala, že by chtěla některé výjimky zrušit.

Sněmovna schválila 40miliardový schodek rozpočtu

Domácí

Prezident také kritizoval podporu obnovitelných zdrojů. Podotkl, že Německo má nejdražší cenu elektřiny v Evropě. „Přál bych si, aby naši zemi nezasáhlo podobné klimatické šílenství,“ konstatoval Zeman.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám