Hlavní obsah

Zavřená koupaliště: Nejsou lidi, dveře, dlaždice

Právo, pch, kal, pra

Vedro jak v tropech, ale koupaliště, kam byste se rádi v současných vedrech vydali, má zavřeno. Na Vysočině se například neotevřelo koupaliště v Jaroměřicích nad Rokytnou. „Nejsou lidi na obsluhu,“ sdělil Právu jednatel městské společnosti Tesma Libor Kravar.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Malé město nemá k dispozici tým celoročně použitelných profesionálů, obsluhu areálu zajišťuje brigádně a shánění lidí tu patří ke každoročnímu folkloru. „Většinou se jedná o studenty a ti mají zpravidla čas až od července,“ doplnil Kravar. Přesto doufá, že se koupaliště podaří otevřít o víkendu.

Na stejný termín plánují zahájení provozu i na koupališti v Havlíčkově Brodě. „Po loňské rekonstrukci dobíhají termíny reklamací, v areálu ještě běží opravy, kvůli kterým například chybějí vnitřní dveře,“ uvedl vedoucí městských sportovišť Jan Tomčák.

I v Bystřici nad Pernštejnem je místní koupaliště zatím zavřené. „Přípravné práce trvají čtrnáct dnů, kvůli počasí je v květnu nebylo možné provést,“ zdůvodnili.

Hurá do pískovny

Ani v Jihočeském kraji není zatím otevřeno mnoho veřejných koupališť, a proto lidé v těchto tropických dnech jezdí na pískovny v okolí Suchdola nad Lužnicí či Veselí nad Lužnicí. Koupání tady je ale na vlastní nebezpečí. Lidé již také mohou zavítat na pláž u rybníka Svět v Třeboni.

Jedno z nejvyhledávanějších koupališť v Hluboké nad Vltavou je zatím stále zavřené. Nestihla se totiž rekonstrukce dlaždic ve venkovních bazénech. „Zdrželo nás deštivé počasí, které ještě nedávno panovalo. Pokud to všechno dobře půjde, tak otevřeme 15. června,“ řekl Právu vedoucí koupaliště Roman Rákosník. Bazény na hlubockém městském koupališti nejsou vyhřívané, a tak bude po napuštění ještě pár dní trvat, než se voda ohřeje.

Vypuštěná zůstává původně požární nádrž v Úpici-Radči na Trutnovsku, která během léta slouží jako plnohodnotné koupaliště, jedno z mála v širokém okolí. Městu, které vodní nádrž a přilehlý autokemp vlastní, se podle informace z úpické radnice doposud nepodařilo nalézt vhodného nájemce.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám