Hlavní obsah

Závod o Hrad na Stream.cz: 1500 metrů procházky se Schwarzenbergem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Seriál internetové televize Stream.cz, který ukazuje prezidentské kandidáty v netradičním světle, pokračuje dílem s Karlem Schwarzenbergem. Ministr zahraničí, předseda TOP 09 si na Pavla Zunu udělal čas během svého lázeňského pobytu v jižním Rakousku.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Ministr zahraničních věcí Karel Schwarzenberg

Článek

Vzhledem k jeho věku se odehrála i drobná licitace ohledně sportu, který spolu předvedou před kamerami, ale nakonec i pan kníže uvolil.

Schwarzenberg mocně potáhne z dýmky a naoko se hněvá. Moderátor Pavel Zuna totiž nechce věřit, že ve svých pětasedmdesáti letech každý den během své lázeňské kůry plave hodinu v kuse v jezeře. „No to bych prosil,“ zlobí se.

Bohužel do plavek se ministr před kamerou odmítl svléknout, takže ověření jeho plaveckých schopností nebylo možné provést. Náhradou tak budiž procházka kolem jezera, kterou oba pro potřeby tohoto pořadu nazývají turistikou.

„Jaký sport přesně s kandidáty provozujeme, není až tak důležité,“ říká Pavel Zuna. „Důležité je, že během sportovní aktivity se s lidmi mnohem lépe mluví o běžných věcech a často na sebe prozradí jiné věci než v kravatě u stolu. To se přesně stalo s Karlem Schwarzenbergem: místo slíbené hodiny nám věnoval hned tři a rozpovídal se o dětství, o životě i o tom, co ho všechno štve na české politice.“

Jaká byla Schwarzenbergova nejoblíbenější činnost, než ho v pubertě začala „zajímat děvčata“, nebo jaký je jeho největší lovecký úlovek, se můžete podívat ve videu ZDE.

Předchozí díly, ve kterých Jiří Dienstbier hraje s Pavlem Zunou fotbal, Přemysl Sobotka tenis nebo Jana Bobošíková jezdí v závodním autě, můžete vidět ZDE.

Závod o Hrad je produkčně nejnáročnější pořad Stream.cz v tomto roce. Redakce oslovila všechny prezidentské kandidáty s jedinou podmínkou, aby si vybrali libovolnou sportovní aktivitu, kterou by předvedli před kamerou. Ve hře byly i šipky, šachy či bowling. Premiéra je vždy každé pondělí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám