Hlavní obsah

Zataženo, chladno a déšť. Počasí bude připomínat říjen

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Podzim nastoupil velmi razantně a babí léto nás do konce září rozhodně nečeká. V pátek ve 22.01 začíná astronomický podzim a tomu bude odpovídat i počasí, které připomíná spíše polovinu října. Celý týden nás bude provázet zataženo, nízké teploty a déšť. Vloni a předloni v tuto dobu se přitom teploty pohybovaly kolem 30 stupňů, uvedla Dagmar Honsová ze společnosti Meteopress.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Pondělní ráno bylo chladné, na Kvildě naměřili meteorologové -3,5 stupně, v Karlových Varech byly čtyři stupně. Odpoledne by mělo být oblačno až polojasno a teploty se budou pohybovat v intervalu 13 až 17 stupňů v Čechách, na Moravě a ve Slezsku bude 15 až 19 stupňů. Odpoledne se začnou objevovat přeháňky a postupně by mělo pršet na 60 procentech území.

V úterý už budeme potřebovat deštníky po celý den. Bude oblačno a vydatný déšť by měl být v jižních Čechách, na Vysočině, v Jihomoravském kraji a na Zlínsku. Ráno bude opět velmi chladné mezi 8 až 4 stupni, na Karlovarsku a Ústecku dokonce jen dva stupně. Odpolední teploty dosáhnou jen 11 až 15 stupňů.

Podobný ráz počasí bude i ve středu. Chladné ráno - 8 až 4 stupně, během dne bude zataženo s deštěm a teploty 11 až 15 stupňů. „Pocitovou teplotu bude snižovat vítr, který během dne zesílí,“ dodala Honsová.

Ve čtvrtek se počasí trochu vylepší. „Probudíme se do chladného rána, ale během dne by mělo být oblačno až polojasno a odpolední teploty se dostanou až k 16 stupňům,“ uvedla Honsová.

Oblačno až polojasno by mělo být v pátek. Ranní teploty mezi 7 až 3 stupni, odpolední se budou pohybovat mezi 13 až 17.

Předpovědní modely pro víkend ukazují zataženo s deštěm a teplotami kolem 15 stupňů.

Reklama

Výběr článků

Načítám