Hlavní obsah

Září slibuje příjemné teploty. V noci ale už občas citelně přituhne

Novinky, kov

Noční teploty mohou během příštího týdne spadnout až ke čtyřem stupňům Celsia, jinak ale bude celý týden teplotně nadprůměrný. V jeho závěru mohou maxima přes den sahat až k 28 stupňům. Spíše teplý by pak měl být i zbytek září. Vyplývá to z týdenní předpovědi a dlouhodobého výhledu Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ).

Foto: Adéla Taitlová, Právo

Ilustrační foto

Článek

Po velmi teplé sobotě, kdy by měla maxima dosahovat 25 až 29 stupňů, na přelomu týdne teploty spadnou. V neděli dosáhnou nejvyšší teploty k 18 až 22 stupňům, v pondělí na 17 až 21 a v úterý na 19 až 23 stupňů Celsia.

Propad teplot bude znát i v noci, zatímco v pondělí předpokládají meteorologové přes noc - s výjimkou chladnějšího západu a severu - teploty 14 až 10 stupňů, v úterý už čekají jen 8 až 4 stupně.

Přesto bude celý týden jako celek teplotně nadprůměrný. V jeho závěru bude sice přibývat oblačnosti, ale oteplí se, přičemž postupně může být opět až 28 stupňů.

I další zářijové týdny vycházejí podle meteorologů teplotně nadprůměrné až průměrné „s týdenním průměrem nejnižších nočních teplot kolem 8 stupňů Celsia a týdenním průměrem nejvyšších denních teplot kolem 19 stupňů Celsia“.

Z hlediska srážek bude období od 7. září do 4. října pravděpodobně průměrné až slabě podprůměrné a týdenní úhrny většinou v intervalu 6 až 10 mm, doplnili meteorologové.

Reklama

Výběr článků

Načítám