Hlavní obsah

Zaměstnanci hygienických stanic dostanou odměnu 50 tisíc korun

Novinky, ren

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zaměstnanci hygienických stanic dostanou od státu jednorázovou odměnu 50 tisíc korun. Ve čtvrtek to schválila vláda. Do krajů by mělo putovat 165 milionů korun, ty posléze peníze rozdělí jednotlivým stanicím.

Foto: Kateřina Šulová, ČTK

Ministr zdravotnictví Adam Vojtěch (za ANO)

Článek

„Vláda schválila cca 165 milionů korun, které půjdou jednotlivým krajským stanicím a půjdou na mimořádné odměny. Vychází to zhruba 50 tisíc korun na osobu a myslím, že je to zcela na místě,” řekl po jednání kabinetu ministr zdravotnictví Adam Vojtěch.

„Už několik týdnů a měsíců stále trasují kontakty, připravují se na chytrou karanténu a musíme je podpořit,” dodal Vojtěch.

Uvedl také, že vláda zrušila mimořádné opatření, které pracovníkům ve zdravotníkům zakazovalo čerpání dovolené po dobu trvání nouzového stavu. „Lékaři už mohou po dobu nouzového stavu čerpat dovolenou. Už jsme na tom velmi dobře a naše kapacity zvládají pandemii a můžeme to zrušit,” doplnil Vojtěch.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám