Hlavní obsah

Žádat test po očkovaných pasažérech byla chyba personálu, uznal Ryanair

Právo, tov

Pracovníci při odbavení na pražském letišti udělali chybu, když odmítli pustit na palubu letadla společnosti Ryanair očkované cestující a žádali po nich test. Vyplývá to z tiskového vyjádření irské nízkonákladové společnosti na dotaz Práva.

Foto: Letiště Praha

Ilustrační foto

Článek

„Ryanair plně dodržuje vládní omezení, jež se často mění. V tomto případě byl několika cestujícím na letu do Göteborgu 11. července nesprávně odmítnut vstup na palubu handlingovou společností na pražském letišti, když neakceptovala potvrzení o očkování jako platný dokument pro vstup do Švédska,“ napsala společnost v e-mailu.

Pracovníky odbavení mezitím informovali o správném postupu a cestujícím prý nabídli „odpovídající pomoc“, dodala společnost bez dalších podrobností.

Lety Ryanairu v Praze odbavuje společnost Menzies. Rozporné informace o požadavcích na test pro všechny byly ovšem i na webu Ryanairu.

Druhá dávka vakcíny od Pfizeru už za tři týdny

Domácí

„Když jsme se naprosto zoufalí běželi otestovat někam k jinému terminálu, letadlo odletělo. Bez nás. Pro ilustraci šlo asi o dvacet lidí,“ popsala svou nedávnou zkušenost na Facebooku cestující Barbora Janečková.

Ta měla, jak uvedla, dokončené úplné očkování. Podle zpráv dalších cestujících na sociální síti byl při odbavení z Prahy ze stejného důvodu odmítnut vstup asi 15 osobám i u dalšího letu Ryanairu do Stockholmu.

I když v daném případě šlo o chybu, ministerstvo dopravy upozornilo, že letečtí dopravci mohou požadovat splnění přísnějších podmínek pro vstup na palubu, než jak je definují opatření cílové země. Musí na ně ale pasažéry včas upozornit.

Reklama

Výběr článků

Načítám