Hlavní obsah

Žáci druhého stupně budou moci dobrovolně do škol od 8. června

Novinky, ber

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Od 8. června se mohou v omezené míře vrátit do lavic žáci 2. stupně základních a středních škol a studenti vyšších odborných škol a konzervatoří. Docházka bude dobrovolná, výuky se může účastnit maximálně 15 žáků. V pondělí změnu schválila vláda.

Foto: ČTK

Robert Plaga

Článek

Školy pro žáky připraví aktivity podle svých možností. Nemusely by fungovat každý den jako první stupeň základních škol.

Děti se vracely do školních lavic, přišla jich zhruba polovina

Domácí

„Nepůjde tedy o fungování v obdobném režimu jako u 1. stupňů základních škol, ale spíše o možnost konání konzultací či třídnických hodin,” vysvětluje ve zprávě ministerstvo školství.

Pokud však škola na takové podmínky nebude mít dostatečné personální nebo prostorové kapacity, není její povinností tyto aktivity realizovat. Otevření škol má dětem umožnit zejména znovunavázání vztahů se spolužáky a osobního kontaktu s učitelem.

Středoškoláci chtějí posunutí přijímaček na VŠ. Napsali kvůli tomu rektorům a děkanům

Věda a školy

Ministři také rozhodli, že se mohou do školy vrátit od 1. června i děti se zdravotním nebo mentálním postižením. I v tomto případě bude účast dobrovolná. „Bude podmíněna také podpisem čestného prohlášení ze strany rodiče,” stojí ve zprávě ministerstva školství.

Od 1. června může začít také praktické vyučování na středních školách a konzervatořích. Bude však na vedení škol, zda možnosti využijí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám