Hlavní obsah

Za smrtí palestinského diplomata nestojí terorismus, řekl Rusnok

Praha

Premiér v demisi Jiří Rusnok uvedl, že nic nenasvědčuje tomu, že by výbuch na palestinské ambasádě měl spojitost se záměrným teroristickým činem. Dodal, že podrobnosti k vyšetřování budou zveřejňovat české orgány a palestinský vyšetřovací tým, který do Prahy dorazí.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Premiér Jiří Rusnok

Článek

"Dostali jsme potvrzující informaci, že nejsou žádné indicie, které by nasvědčovaly jakékoli spojitosti s nějakým teroristickým záměrným činem," řekl Rusnok. "Především je to nešťastná, tragická událost, že se to stalo. Vyjadřujeme hlubokou soustrast rodině (zemřelého velvyslance) a palestinské samosprávě," uvedl premiér.

Kabinet podle něj nebude k vyšetřování vydávat žádná stanoviska. "Probíhá řádné vyšetřování příslušných orgánů českých, probíhá také spolupráce s palestinskou stranou, která již pověřené lidi vyslala do Prahy," uvedl.

Po výbuchu v budově budoucí palestinské ambasády v pražském Suchdole zemřel palestinský velvyslanec Džamál Muhammad Džamál. Explodoval trezor, podrobnosti však nejsou známy. Čeští lékaři provedou ve čtvrtek pitvu diplomata.

Reklama

Výběr článků

Načítám