Hlavní obsah

Za polskými tarify do Polska? Mládkova náměstka za drzou odpověď kritizují všichni

Novinky, bja

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Neuvěřitelná hloupost, kluci z ministerstva průmyslu jedou velký bomby, ministr by měl náměstka odvolat a poté sám podat demisi - takové reakce vrcholných českých politiků vyvolala úterní rada náměstka ministerstva průmyslu a obchodu Lubomíra Bokštefla lidem, kteří chtějí stejně výhodné mobilní tarify, jaké lze získat v Polsku.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Náměstek ministerstva průmyslu a obchodu Lubomír Bokštefl

Článek

Bokštefl v debatě na serveru Aktuálně.cz lidem řekl, že pokud chtějí stejně levný internet jako v Polsku, měli by jet do Polska. [celá zpráva]

Ačkoli se Bokštefl za odpověď předem omlouval a předesílal, že je drzá, jeho rada pobouřila, jak spolustraníky jeho nadřízeného Jana Mládka ze sociální demokracie, tak koaliční partnery a opozici.

Za neuvěřitelnou hloupost ji označil i premiér Bohuslav Sobotka (ČSSD). Odpověď je podlě nej i v rozporu s vládní politikou.

Babiš: Kluci na ministerstvu jedou bomby

Vicepremiér a ministr financí Andrej Babiš (ANO) si Bokšteflovu reakci využil k další kritice ministerstva obchodu a průmyslu, do které se pouští často.

„Kluci na ministerstvu průmyslu jedou velký bomby. Ministr Mládek nejdřív suše pronese, že roaming je jen pro elity, a jeho náměstek teď utrousí, že ten, kdo chce levnější data, měl by se odstěhovat do Polska. Podle mě i operátoři musí být příjemně šokovaní, jak se za jejich peníze ministerstvo průmyslu neohroženě bije,” uvedl na Facebooku Babiš.

Někdejší ministr spravedlnosti a europoslanec Jiří Pospíšil (TOP 09) dokonce požaduje Bokšteflovo odvolání a Mládkovu demisi.

Za naprosto nepřijatelný považuje výrok i předseda Poslanecké sněmovny Jan Hamáček (ČSSD).

Sám šéf úřadu Mládek v úterý Novinkám sdělil, že výrok jeho podřízeného byl myšlený v nadsázce.

Bokštefl na dotaz, proč nejsou v ČR stejné ceny jako v Polsku, odvětil: „Drzá odpověď z mé strany, za kterou se omlouvám: Chcete služby jako v Polsku – odjeďte do Polska.”

Dodal, že zmiňované nízké ceny v Polsku nejsou pro všechny a jsou patrně marketingovým tahem polského operátora. Operátoři v ČR mají podle náměstka jedny z nejlépe vybavených sítí v Evropě a to prý pochopitelně něco stojí. „Na druhé straně konkurenční prostředí u nás není tak silné, aby tlačilo ceny dolů,” připustil.

Reklama

Výběr článků

Načítám