Hlavní obsah

Za nehodu pandurů mohlo nedodržení bezpečné vzdálenosti, ukázalo čtyřměsíční vyšetřování

Aktualizováno

Loňská listopadová nehoda pandurů, jejíž vyšetřování trvalo déle než čtvrt roku, byla podle šetření policie přestupkem. Ve středu to uvedlo ministerstvo obrany.

Foto: Novinky

Nabourané obrněné transportéry Pandur

Článek

Jako příčinu nehody určilo vyšetřování nedodržení bezpečné vzdálenosti mezi vozidly. Při nehodě se střetlo pět obrněných transportérů a jedno osobní vozidlo.

Případ šetřila dopravní policie spolu s Vojenskou policií. Ta jej ve středu předala veliteli táborské posádky, který je správním orgánem.

„Správní orgán projedná podezření mající znaky přestupku a rozhodne o míře zavinění,” uvedla bez dalších podrobností mluvčí VP Lenka Haberová.

BEZ KOMENTÁŘE: V Táboře se srazilo pět pandurůVideo: Novinky

K nehodě došlo loni 4. listopadu. Obrněnce 42. mechanizovaného pluku se vracely z cvičení ve vojenském újezdu Boletice. Při nehodě se zranilo několik vojáků, žena a dítě. Podle informací jihočeské záchranné služby, která u střetu zasahovala, se mělo jednat vesměs o lehčí zranění.

Podle předešlých informací Vojenské policie se vyšetřování protáhlo kvůli tomu, že dlouhou dobu nebylo možné vyslechnout všechny účastníky nehody.

Reklama

Související témata:

Související články

Nehoda pandurů: Ani po čtvrtroce není jasno

Ani tři měsíce od nehody pěti obrněných transportérů Pandur a osobního vozu, k níž došlo loni počátkem listopadu v Táboře, nejsou známy výsledky vyšetřování....

Výběr článků

Načítám