Hlavní obsah

Za billboardy se Zemanovou knihou padne pokuta, byla to kampaň

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Úřad pro dohled nad hospodařením politických stran a hnutí uloží nakladatelství Olympia pokutu za billboardovou kampaň na knihu rozhovorů s prezidentem Milošem Zemanem „Dokážeme si vládnout sami”, kterou sepsali Jiří Ovčáček a Radim Panenka.

Foto: Novinky

Billboard Miloše Zemana za znovuzvolení prezidentem. Vedle něj starší billboard propagující jeho knihu.

Článek

Podle úřadu byla masivní propagace publikace součástí předvolební kampaně Zemana, který obhajuje post hlavy státu. Olympia se však nezaregistrovala coby třetí osoba vedoucí kampaň pro některého z kandidátů a reklamní poutače tak nebyly adekvátně označeny, informoval server týdeníku Respekt.

Na kolik přesně billboardová kampaň vyšla, nakladatelství s ohledem na obchodní tajemství nezveřejnilo. V Olympii drží podíl společnost Our Media. Ta je vydavatelem serveru Parlamentní listy, jehož redaktorem je Radim Panenka.

Podle Respektu by se pokuta pro nakladatelství měla pohybovat mezi 30 a 50 tisíci korun. Její přesnou výši úřad stanoví na základě zjištění konkrétního množství billboardů a dalších nosičů, na nichž se reklama objevila.

Prezident Zeman od počátku tvrdil, že žádnou kampaň za své znovuzvolení nepovede. Před druhým kolem voleb, do něhož postoupil spolu s Jiřím Drahošem, začal tento slib již nepokrytě ignorovat.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám