Hlavní obsah

Web zve muslimské uprchlíky, aby v Česku zkusili získat azyl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na internetu se objevila stránka, která zve do České republiky běžence prchající před válečnými konflikty nebo dalšími hrozbami v jejich domovských zemích. Autor chce podle zveřejněného textu motivovat především muslimské uprchlíky, aby se pokusili získat azyl právě v ČR. Mohlo by to podle něj přispět i k tomu, že se Češi migrantů přestanou bát, protože s nimi získají osobní zkušenost.

Stránka zvoucí migranty do ČR

Článek

„Pokud utíkáte před válkou, hladomorem nebo terorem, můžete požádat o azyl v naší zemi – v České republice,“ stojí v úvodním textu, jehož autor se skrývá za e-mailovým kontaktem.

Uvádí také, že ani ekonomická migrace není útěkem „za životem bez práce“, ale často bojem o přežití. Je přesvědčený, že pokud víc běženců získá azyl v Česku, pomůže to vylepšit obraz ČR ve světě.

„Stránka je zaměřena především na muslimské uprchlíky s právem na azyl, protože právě muslimové tvoří absolutně nejvíce obětí současného konfliktu v Sýrii a jsou ohroženi na životě ze strany místní vlády, zahraničních milic, IS a dalších skupin. Je samozřejmostí, že azylant je azylantem bez ohledu na jeho náboženskou víru a měli bychom být soucitní se všemi bez rozdílu,“ píše autor na stránkách Emigrate to the Czech Republic.

Stránky, které jsou umístěny na blogovací platformě, obsahují informace primárně v angličtině a arabštině. Českou republiku popisují coby zemi v srdci Evropy, přičemž neopomínají zdůraznit, že sousedí s Německem a Rakouskem (a dalšími zeměmi), jež patří mezi cílové země řady uprchlíků.

Fotky Prahy i mešit

Zveřejněný text připomíná, že zde vedle sebe žijí ateisté i lidé dalších vyznání včetně muslimů. Autor dodává, že se ČR v některých oborech, hlavně ve zdravotnictví a technických profesích, nedostává zaměstnanců, což by mohlo azylantům přinést pracovní příležitosti.

Přiložené mapy pak ukazují hlavní cesty, kudy imigranti směřují do střední Evropy. Nechybí ani fotografie ukazující jak hlavní město, tak například přírodu Česka a v neposlední řadě také fotky brněnské mešity a muslimské mešity na pražském Černém Mostě. Popsána je i azylová procedura.

Novinky se pokusily autora, zatím neúspěšně, kontaktovat s žádostí o vyjádření.

Stránka je dostupná na adrese: https://emigratetoczechrepublic.wordpress.com/

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám