Hlavní obsah

Vytrvalý déšť zvedne hladiny řek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

ČESKÁ REPUBLIKA

Na území ČR bude i dál trvale pršet. Meteorologové čekají i přívalové deště. Oblasti v povodí Vltavy mohou dosáhnout až třetích stupňů povodňové aktivity. Rozvodní se ale toky po celém území.

Článek

Podle Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ) by mělo pršet až do pondělí. "V oblasti přechodu frontálního rozhraní se bude postupně na většině území ČR vyskytovat trvalejší déšť v kombinaci s intenzivními přeháňkami a bouřkami," upozornil ČHMÚ.

V sobotu večer začne pršet na Moravě, během noci se pak déšť rozšíří na celé území. V neděli by mělo pršet hlavně v jižních Čechách. V bouřkách může napršet až 50 milimetrů za den.

Kromě horní části Vltavy na přítoku do Lipna, hrozí třetí stupeň povodňové aktivity i na horním toku Svratky. Může se vylít i řeka Blanice na přítoku do nádrže Husinec.

Druhý stupeň povodňové aktivity meteorologové očekávají na Sázavě, na Malši a dolní Otavě, první v povodí Orlice a Berounky, na horní Otavě, Lužnici, Nežárce a přítoku do přehrady Orlík.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám