Hlavní obsah

Vystupme z EU, vyzývá Klaus

Bývalý prezident Václav Klaus ve své nové knize navrhuje, aby Česko vystoupilo z EU. Podle něj totiž přispívá ke všemu špatnému, co se v české společnosti, politice i ekonomice děje. Zmiňuje přílišné regulace, odnímání suverenity národních vlád, rozmělňování zodpovědnosti nebo ztrátu schopnosti politických stran cokoliv zásadního prosadit.

Foto: Petr Horník, Právo

Václav Klaus

Článek

Klaus to uvedl v rozhovoru pro Mladou frontu Dnes (MfD). Kniha s názvem Česká republika na rozcestí – Čas rozhodnutí vyjde příští týden.

Klaus přináší radikální návrhy typu výrazného omezení mandatorních výdajů, rušení státních institucí, změny volebního systému, rušení Senátu, privatizace firem typu ČEZ či České televize.

Nadcházející předčasné volby exprezident označuje jako mezivolby. Domnívá se, že pravice v nich tragickým způsobem prohraje. ODS, kterou zakládal, podle něj nemá jakoukoliv naději, aby oslovila voliče. Zároveň dodává, že je s pravicí po "fatální prohře", která ji čeká, připraven spolupracovat. Ta ale musí z výsledků voleb vyvodit nějaký zásadní závěr.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám