Hlavní obsah

Výslech primátora Hudečka byl stručný, přečetl jen prohlášení

Právo, Radim Vaculík

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Nový pražský primátor Tomáš Hudeček (TOP 09) ve středu den po svém předchůdci Bohuslavu Svobodovi (ODS) absolvoval jako další z deseti obviněných bývalých či současných radních výslech v kauze Opencard.

Foto: Petr Horník, Právo

Tomáš Hudeček (TOP 09)

Článek

Přestože jsou mezi oběma muži známé antipatie a v poslední době se veřejně navzájem opakovaně kritizovali, v postupu vůči policii našli překvapivě společnou řeč, respektive postupovali naprosto shodně. [celá zpráva]

Jak Svoboda v úterý, tak Hudeček ve středu totiž pouze přečetli vyšetřovatelům své krátké prohlášení k případu a poté odmítli odpovídat na otázky policistů i advokátů. Hudeček proto odešel z policejní budovy na Perštýně jen dvacet minut poté, co do ní na výslech dorazil.

„Udělal jsem prohlášení,“ konstatoval stroze při odchodu ze služebny Hudeček. Na dotaz Práva, zda odmítl odpovídat na otázky policie, odpověděl jednoslovně: „Ano.“

Důvod, proč tak stejně jako Svoboda učinil, a tudíž fakticky s vyšetřovateli nespolupracuje, Hudeček nejprve redakci nesdělil. Následně přece jen doplnil, že si myslí, že vypověděl všechno, co ví, a že k tomu nemá víc co říct.

Není si vědom pochybení

„Nejsem si vědom pochybení, nejsem právník. Hlasoval jsem s plným vědomím toho, že jsem se spolehl na právní kancelář a stanovisko, které tam bylo, a otázky byly zodpovězeny při tom projednávání,“ nastínil nakonec Hudeček na naléhání Práva obsah svého prohlášení, které přečetl policii.

Týkalo se dvou nových smluv celkem asi za 74 miliónů korun s hlavním dodavatelem karty Opencard, firmou Haguess, které nyní již bývalá magistrátní rada loni v dubnu odsouhlasila.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám